Beginnen met 93/94

Instappen in 93/94 kan - zelfs als je al de nodige kaarten uit die periode hebt - best een intimiderende gelegenheid zijn: op een gemiddelde deckfoto zie je vaak meer Moxen dan je oma edelstenen er in haar juwelenkistje heeft. Gelukkig is spelen zonder Power verre van een onmogelijke opgave. Er zijn diverse archetypes die goed speelbaar zijn zonder je rekening te plunderen: zo zijn White Weenie, Sligh en R/G Zoo bijvoorbeeld prima speelbaar en viable zonder kostbare duals en power.

Daarnaast is het spelen van reprints bij ons toegestaan: het gros van de kaarten in Alpha, Beta en Unlimited (en daarmee ook veel format staples zoals Duals) zijn teruggekomen in Revised en zijn daarmee een zeer betaalbaar alternatief. En upgraden naar hun legale varianten kan altijd later nog. Hetzelfde geldt voor Arabian Nights, Antiquities, Legends en The Dark: flink wat veel gespeelde kaarten uit deze series (zoals Mishra's Factory, City of Brass en Erhnam Djinn) zijn teruggekomen in Chronicles. We stellen echter wel als eis dat de kaart de originele art heeft, Engelstalig is, niet foil is en het oude frame heeft.

"Gothenburg Legal" decks beginnen bij zo'n 250 euro terwijl je voor 50 euro al een prima reprint deck in elkaar kunt zetten als je Revised en Chronicles als basis neemt. Met dat als vertrekpunt kun je naar wens langzaamaan reprints vervangen door echte 93/94 kaarten en daarin is (bijna letterlijk) the sky the limit als het gaat om het pimpen van je deck.

Het verkrijgen van specifieke kaarten is een vaak tijdrovende (maar leuke) klus: als je niet de hoofdprijs wilt betalen bij een winkel of op Magic Card Market ben je al snel aangewezen op het speuren naar kaarten op bijvoorbeeld Facebook groepen. Het onderhandelen over kaarten en ouwehoeren met andere spelers en verzamelaars is daarnaast een leuk aspect van het spelen van Old School op zichzelf.

Agenda

King of the Hill Cup

18 maart 2018
Aanvang 10:00, Hilversum (volgeboekt, 32 spelers)

Decks

Big Zoo
Mono Black Multiplayer
Nicol Bolas EDH